Агнешко със спанак

05/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Вярваме, че основната причина за съществуването на спанака е, за да може агнешкото да бъде приготвяно с него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 923
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 500 г
  • спанак – 500 - 600 г
  • масло – 2 - 3 с.л. краве
  • лук – 2 глави
  • чушки - 1 червена
  • доматено пюре – 3 с.л.
  • кисело мляко – 200 г
  • брашно – 2 с.л.
  • червен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, посолява се и се пържи в масло до зачервяване.

Вади се и в същото масло се слага нарязаните на дребно лук и червена чушка и леко се запържват, след което се прибавя брашното и се запържва докато стане златисто. Размива се с доматеното пюре и след около 2 минути се поръсва с червения пипер. Месото се връща в запръжката, залива се с топла вода и се посолява. Вари се на тих огън до омекване.

Спанакът се нарязва на дребно, задушава се в мазнина и се прибавя към омекналото месо. Със спанака ястието ври около 20 минути. Поднесете порция агнешко с кисело мляко.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар