Царска туршия с люти чушки

23/09/2012
от МироНовак
"Вкусна, хрупкава и леко пикантна! Колкото и да сложим от тази туршия, все не ни стига!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 234
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - камби 10 кг
  • карфиол – 5 кг.
  • моркови – 2 кг.
  • чесън - 500 гр.
  • люти чушки – 5 бр.
  • целина – 2 връзки
  • черен пипер – 1 пакетче
  • бахар – 1 пакетче
  • дафинови листа
  • синап – 1/2 пакетче
  • сол – 2 ч. ч.
  • оцет – 6 ч. ч.
  • вода – 14 ч. ч.
  • мед – 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им.

Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки.

Нарежете морковите на кръгчета, а лютите чушки и листата на целината накълцайте на ситно.

Редете на пластове в бурканите - от всичко по малко.

Залейте с кипналата саламура.

Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако е за консумация през зимата - със студена.
подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар