Вишнев пудинг

05/04/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • вишни - 500 г почистени от костилки
  • масло - 100 г краве
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 6 жълтъка и 6 белтъка
  • сухар - 100 г добре счукан, или галета
  • за вишневата заливка
  • вишни - 1 кг почистени от костилки
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре маслото с пудрата захар продължително, докато се образува гладка кремообразна смес.

Прибавете при непрекъснато разбиване един по един жълтъците, измитите, почистени и добре подсушени вишни. Разбийте белтъците на твърд сняг и добавяйте лъжица по лъжица, като внимателно обърквате.

Най-накрая объркайте със сухара, сипете смества в намазнена и леко набрашнена форма. Сложете вишневия пудинг да се пече за 1 час на водна баня в умерено загряна фурна.

Останалия килограм почистени вишни сложете да врат с водата и захарта, докато омекнат. Оставете плодовата смес да изстине напълно и залейте изпечения пудинг с нея.

По желание може да го обърнете първо и след това да го залеете. Оставете в хладилника за няколко часа преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар