Кафяв сос за меса

03/04/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 710
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 3 равни лъжици
  • бульон - от варенето на месо
  • масло - 50 - 60 г краве
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.

Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месо, като непрекъснато разбивате.

Разредете соса до желаната гъстота и оставете да ври около 5 минути.

Щом свалите от котлона, разбъркайте го с маслото и подправете със сол и черен пипер.

Поднесете кафявия сос към варено или печено птиче месо или свинско печено.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар