Свинско месо с кисело зеле

03/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 789
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • зеле - 1 кисела зелка, средна
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио или разтопена мас
  • червен пипер - 1 с.л., пълна
  • зелев сок
  • вода
  • сол
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета. Накълцайте киселата зелка. В тенджера наредете ред зеле, ред месо и пак ред зеле.

Залейте с мазнината, в която предварително сте запържили червения пипер и сложете да се готви на котлона.

Налейте до половината на тенджерата по равни части зелев сок и вода.

Оставете ястието да се вари на умерен огън, докато остане почти изцяло на мазнина. Накрая добавете сол на вкус и по желание черен пипер и чубрица.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар