Царевични питки

02/04/2012
от А.БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 797
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното и бялото брашно заедно със солта, маята и захарта смесете в голяма купа.

Направете кладенче и добавете зехтина и топлата вода. Започнете да замесвате с ръце, докато получите меко тесто.

Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса до удвояване на обема.

Премесете го още веднъж и оформете от него отделни малки питки - кръгли или продълговати.

Нареждайте царевичните питки в тава с хартия за печене, поръсена с малко царевично брашно.

Поръсете ги с малко бяло брашно и направете леки разрези на кръст посредата на всяка.

Сложете питките да се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. Печенето отнема около половин час.
подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

цвети21
цвети21
28.02.2014 18:20
Благодаря , много ще ми помогне да разнообразя кухнята
1
0
Чери
Чери
11.04.2012 17:31
И при мен се получиха. Невероятни са).
1
0
Венелина
Венелина
07.04.2012 21:44
Пробвах ги, станаха страхотни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв