Великденски курабии с бадеми

02/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции40-50 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 200
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя + 1 жълтък
  • брашно - 400 г
  • олио - 100 мл
  • захар - 150 - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • ром - 1 с.л.
  • бадеми - около 1/2 ч.ч. разполовени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до кремообразна смес и долейте мазнината.

Разбийте добре и прибавете пресятото брашно със содата.

Накрая прибавете ванилията, лимоновата кора, 1 с.л. ликьор и разполовените бадеми и объркайте хубаво.

Така приготвеното тесто разстелете и разточете с дебелина до 1 см.

Изрежете с желаните формички курабиите и ги подреждайте в тава с хартия за печене или леко подмазнена.

Намажете ги с разбит жълтък и поръсете всяка с малко кристална захар.

Сложете великденските курабии да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар