Пилешки крилца със сусам

20/09/2007
от МаяНовак
"Хрупкави пилешки крилца със сусам - най-търсеното парти присъствие!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 531
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се в съд наситненият чесън, лимоновият сок, медът, соевият сос, олиото, ракията и джинджифилът. Маринатата се разбърква, след което в нея се поставят пилешките крилца и се натриват добре. Оставят се за няколко часа в хладилник, като периодично се обръщат.

Маринованите крилца се подсушават добре и се пържат в предварително загрятата мазнина. След 1 минута се обръщат. Отделно маринатата се задушават под капак 8 - 10 минути. Поставят се крилцата в маринатата. Щом са готови крилцата се поръсват със сусамово семе.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:21
не съм ги пържила така, аз ги пека във фурната
0
0
Ваня Георгиева
Ракията каква роля играе.
0
0
Гергана  Георгиева
Обожаваме крилца вкъщи,приготвени по този начин са превъзходни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв