Чорбаджийска сарма

01/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 423
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 850 г от кокошка или пуйка
  • кисело зеле - 1, 5 кг
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по едри парчета, защото във всяка сърма се слага по едно парче. Сложете го да се запържи в сгорещената мазнина, като накрая го овкусите с част от подправките.

В същата мазнина задушете за няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на киселата зелка.

За завиване на сармите използвайте външните листа, добре почистени от жили и твърди части. Попарете листата с вряла вода и ги отцедете.

Взема се листо, слага се парче от месото и се завива добре. Подреждайте така приготвените сарми в тенджера върху задушената зелева сърцевина.

Отгоре сложете една чиния и долейте топла вода. Сложете ги да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

Във всяка чиния сложете по 1 сарма, а около нея - зеле.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар