Агнешки медальони по китайска рецепта

01/03/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Да съчетаеш всичко в един перфектен, съвършен вкус - ето това са направили авторите на тази рецепта, за което им благодарим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко филе – 500 г
  • праз – 125 г
  • джинджифил – 1 парче пресен корен
  • броколи – 125 г
  • кресон – 125 г
  • грах – 125 г сладък
  • царевица – 125 г бейби царевички
  • зехтин – 2 с.л.
  • фъстъчено олио – 2 с.л.
  • бульон – 3 с.л. пилешки или агнешки
  • соев сос – 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете джинджифила, след това го оставете настрани.

Измийте зеленчуците, нарежете броколите на парчета, а праза - на тънки ленти. Нарежете кресона, почистете граха, но бейби царевичките оставете цели.

Нарежете месото на 8 медальона, които са с дебелина около 2.5 см. Намажете ги със зехтин, овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте тиган без мазнина на умерен огън и запечете агнешкото за 2 минути. Обърнете и гответе и от другата страна, докато стане готово. Похлупете съда и дръжте на топло.

Междувременно загрейте фъстъченото олио в друг тиган, запържете зеленчуците и джинджифила за няколко минути, като разбърквате. Сипете бульона и соевия сос, добавете малко сол и черен пипер и задушавайте за 2 минути под капак. Сложете по 2 медальона във всяка порция и разпределете зеленчуците около тях.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар