Агнешки пържоли по провансалски

02/03/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587688
"Изисканата френска кухня заслужава централно място на трапезата ви "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки пържоли – 8 бр. (всяка по 100 г)
  • домати – 225 г
  • картофи – 700 г
  • зехтин – 2 с.л.
  • лук – 2 средно големи глави
  • чесън – 2 скилидки
  • розмарин – 4 стръка пресен
  • боб – 400 г от консерва
  • целина – на прах
  • прясно мляко – 3 - 4 с.л.
  • бульон – 200 мл агнешки или пилешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера с вода на котлона да заври. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, сварете ги в подсолена вода за 15-20 минути.

Загрейте зехтина в тиган. Обелете лука и го нарежете на шайби, сложете го да се запържва. Обелете чесъна, счукайте го и също го прибавете към лука. След като се запържат, ги прехвърлете в чиния.

В същата мазнина запържете пържолите за по 2-3 минути от всяка една страна.

Измийте розмарина и отделете листата от стръковете. Измийте и нарежете доматите.

Върнете половината чесън и лук при агнешкото, прибавете розмарина и доматите и увеличете котлона.

Отцедете боба и го сипете при месото. Добавете черен пипер, сол и целината на прах. Щом сместа заври, оставете на тих огън за още 10-тина минути (без да похлупвате).

Междувременно отцедете картофите и ги намачкайте заедно с млякото. Смесете ги останалия пържен чесън и лук. Посолете и сервирайте заедно с агнешкото.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар