Телешко месо с лимон и салвия

28/02/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Уникално ястие с телешко, което се приготвя за минути. Съвършенство, предназначено да впечатлява най-специалните хора "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниска температура. Сипете брашното в достатъчно голяма чиния и го овкусете със сол и пипер. Нарежете всеки един от резените месо на 3 еднакви парчета, сложете по едно листо от салвията и притиснете хубаво.

След това оваляйте добре месото в брашното. Загрейте олиото и половината от маслото в тиган и запържете резените месо по 2 минути от всяка страна. Извадете и поддържайте топло в загрятата фурна.

Изстискайте лимоновия сок в тигана и добавете бульона (или водата) и бъркайте на умерен огън, докато течността намалее наполовина. Добавете останалото масло и продължете да бъркате докато сосът добре поеме маслото.

Върнете месото в тигана и запържете за няколко секунди от всяка страна. Веднага сервирайте, като за гарнитура може да изберете варени картофи, броколи или грах.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар