Риба тон с лютив сос

28/02/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589868
"Едно ястие, което няма да забравите никога - чудесно изпеченото филе от риба и този уникален пикантен сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока температура. За да приготвите соса за рибата, измийте чушките и ги разполовете по дължина, като махнете семената им. Разрежете напречно лука на две.

Сложете го в грила, заедно с чушките (с люспите надолу) и необелените скилидки чесън. Запечете за 10-тина минути. Междувременно измийте лютата чушка, махнете семената и я накълцайте на ситно.

Нарежете хляба на кубчета, измийте лимона, след което настържете кората и изстискайте сока му. Когато омекнат зеленчуците, които пекохте, ги обелете и пасирайте заедно с лютата чушка, хляба, доматеното пюре и 3 с.л. от зехтина.

Добавете половината сок от лимон и кората. Пасирайте добре сместа, овкусете с черен пипер и сол. Прехвърлете соса в купа за сервиране.

Намазнете тиган с оставащата 1 с.л. зехтин и загрейте много силно. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер и ги запържете за 4-6 минути. Поръсете ги оставащите сок и кора и поднесете с лютия сос.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар