Риба тон с лютив сос

28/02/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587688
"Едно ястие, което няма да забравите никога - чудесно изпеченото филе от риба и този уникален пикантен сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба тон – 4 котлета (всеки по 175 г)
  • За соса
  • чушки – 2 бр. средно големи
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • люти чушки – 1 бр. малка
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • зехтин – 4 с.л.
  • черен пипер
  • пълнозърнест хляб – 1 филия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока температура. За да приготвите соса за рибата, измийте чушките и ги разполовете по дължина, като махнете семената им. Разрежете напречно лука на две.

Сложете го в грила, заедно с чушките (с люспите надолу) и необелените скилидки чесън. Запечете за 10-тина минути. Междувременно измийте лютата чушка, махнете семената и я накълцайте на ситно.

Нарежете хляба на кубчета, измийте лимона, след което настържете кората и изстискайте сока му. Когато омекнат зеленчуците, които пекохте, ги обелете и пасирайте заедно с лютата чушка, хляба, доматеното пюре и 3 с.л. от зехтина.

Добавете половината сок от лимон и кората. Пасирайте добре сместа, овкусете с черен пипер и сол. Прехвърлете соса в купа за сервиране.

Намазнете тиган с оставащата 1 с.л. зехтин и загрейте много силно. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер и ги запържете за 4-6 минути. Поръсете ги оставащите сок и кора и поднесете с лютия сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар