Миди по тайландски

05/03/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Избрахме да ви изкушим с нещо вкусничко с екзотичен аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бульон – 125 мл пилешки
  • лук – 2 глави шалот
  • грах – 175 г шушулки сладък
  • миди – 350 г пресни
  • фъстъчено олио – 2 с.л.
  • къри – 2 ч.л. зелена паста
  • кокосово мляко – 150 мл
  • кориандър – няколко стръка
  • лимонова трева – 1 стъбло
  • лимони - 3 пресни листа от зелен лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте пилешкия бульон в малка тенджерка.

Обелете лука и го накълцайте, махнете външната част на лимоновата трева, а сърцевината ѝ нарежете на ситно. Нарежете лимоновите листа.

Подсушете мидите, ако са по-едри, трябва да ги нарежете.

Почистете граха и разполовете напречно шушулките. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука, лимоновата трева, лимоновите листа, мидите и граха за 3 минути, като разбърквате.

Смесете кърито с бульона и ги добавете в съда заедно с кокосовото мляко. След като сместа заври, дръжте на огъня за 3 минути.

Междувременно нарежете кориандъра. Прехвърлете ястието с подходяща чиния за сервиране и поръсете с кориандър.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар