Паста с миди и зелени подправки

27/02/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Когато имате само половин час, за да приготвите перфектното романтично ястие - това е вашата рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • миди – 500 г пресни
  • талиатели – 350 г
  • зехтин – 3 с.л.
  • Дресинг
  • джоджен – 1 връзка
  • див чесън – 1 връзка
  • магданоз – 1 връзка
  • лимони – 1 бр.
  • бяло вино – 2 с.л.
  • каперси – 1 с.л.
  • маслини – 6 едри черни маслини без костилки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете да заври водата за пастата. Започнете да приготвяте дресинга. Измийте зелените подправки и ги подсушете. Накълцайте ги и ги сипете в мерителен съд, защото количеството дресинг, което трябва да получите, е 200 мл.

Измийте лимона, настържете кората му и я прибавете при зелените подправки заедно с виното и зехтина. Нарежете маслините и каперсите на ситно, добавете ги в съда, поръсете със сол и пипер, разбъркайте добре и оставете настрана.

Почистете мидите, измийте и ги подсушете. Ако са по-едри ги нарежете на парченца, посолете ги. Сипете пастата във врящата вода и я сварете според указанията на опаковката.

Загрейте зехтина в тиган запържете мидите за 4-6 минути. Свалете от котлона, залейте ги с дресинга. Сервирайте мидите върху сварената паста.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар