Банички със сьомга

02/03/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587690
"Банички със сьомга и аспержи - една наистина царска закуска "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 2 кори
  • масло – 50 г
  • сьомга – 200 г (от консерва)
  • аспержи – 175 г (от консерва)
  • брашно – 25 г
  • прясно мляко – 225 мл
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Разбийте половината масло с брашното и млякото в тенджера на бавен огън и бъркайте, докато сместа заври и се сгъсти. Оставете да ври 1 минута и прехвърлете в купа.

Отцедете сьомгата от консервата и я прибавете към млечната смес.

Добавете аспержите и копъра, овкусете със сол и черен пипер.

Разтопете останалото масло.

Сложете корите бутер тесто една върху друга и изрежете 4 квадрата.

Намажете ги с маслото, разпределете върху тях равни части от рибата в средата и съберете краищата на панделки.

Намажете и външната част с масло и печете 12-15 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар