Пържени ябълки с канела

22/02/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587688
"Страхотен десерт - уникално вкусен и толкова ароматен, че не можем да спрем да го ядем "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 563
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки – 2 бр.
  • газирана вода – 6 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • брашно – 4 с.л.
  • пудра захар – 2 с.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • царевично олио – за пържене
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тиган и го загрейте. Разбийте на пяна яйцето с щипка сол, добавете водата и брашното.

Смесете захарта с канелата в отделна чинийка. Обелете ябълките и махнете сърцевината им, нарежете ги на пръстенчета. Потапяйте с вилица всяка ябълка в тестото и пържете до златисто.

Отцеждайте ги върху кухненска хартия и поднесете топли, поръсени с направената канелена захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар