Домашни банички

01/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Хайде на вкусните домашни банички, топли, топли от фурната "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54 454
  • Преглеждания за месеца1075
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за намазване
  • сирене - за плънката
  • яйца - 1 брой, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от водата, оцета, солта и брашно толкова, че да се получи тесто, което може да се меси.

Омесеното тесто разделете на топки, намажете ги с малко олио и оставете да си "починат" на топло за 30 минути.

Всяка топка разточете на много тънко с ръце върху платно или подходяща кърпа.

Върху всяка разточена кора намажете малко мазнина, поръсете с натрошено сирене, смесено с разбитото яйце.

Навивайте на руло с помощта на платното, а рулата завивайте на охлювчета.

Домашните банички се пекат в подмазнена тава в умерено загряна фурна до приятен загар.подобни рецепти тук
5 19
4 6
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Митето
Митето
25.02.2016 23:21
Мноого твърди станаха...
2
0
Мирелла
Мирелла
18.01.2014 08:34
Благодаря Ви за рецепта.. станаха точно като купешките банички, но станаха твърди, а не меки с лека хрупкава количка. Не знам защо :(
6
0
Valentina Petrova
Valentina Petrova
21.11.2013 08:08
мнохо хубава става ,в нашата къща е на почит ,само че аз я приготвям като я навивам на голям охлюв в цялата тава
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв