Печен заек с картофи

31/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 805
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре заека и го сложете да се кисне за 24 часа в равни части вода и оцет. След това го отцедете и го шпиковайте с парченца бекон.

Сипете мазнината в тавата за печене и подредете нарязания на кръгчета лук. Добавете зърната черен пипер и карамфил и сложете заека.

Полейте го с чаша бяло вино и го намажете с малко масло. Поръсете с малко розмарин. Сложете фолио и пъхнете да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

След това извадете фолиото и подредете предварително почистените и нарязани картофи.

Добавете сол, черен пипер, при нужда долейте малко вода и върнете във фурната да се пече до омекване на картофите.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар