Печен заек с картофи

31/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 055
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек
  • вода
  • оцет
  • бекон - около 150 г
  • мазнина - около 150 мл
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 6 зърна
  • карамфил - 3 зърна
  • масло - 1 буркан
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре заека и го сложете да се кисне за 24 часа в равни части вода и оцет. След това го отцедете и го шпиковайте с парченца бекон.

Сипете мазнината в тавата за печене и подредете нарязания на кръгчета лук. Добавете зърната черен пипер и карамфил и сложете заека.

Полейте го с чаша бяло вино и го намажете с малко масло. Поръсете с малко розмарин. Сложете фолио и пъхнете да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

След това извадете фолиото и подредете предварително почистените и нарязани картофи.

Добавете сол, черен пипер, при нужда долейте малко вода и върнете във фурната да се пече до омекване на картофите.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар