Сурова туршия с аспирин

18/02/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Знаете ли защо се слага аспирин на туршиите? За да може като прекалите с тях и домашната ракийка, да не ви боли глава на другия ден "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 328
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците, зелето, карфиола и морковите ги нарязваме.

С вилица надупчваме корнишоните и доматите.

Нареждаме разпределените зеленчуци в 3 литрови буркани и ги заливаме с вода.

Отцеждаме водата от бурканите в дълбока тенджера и от нея отсипваме 2 ч.ч. и на тяхно място прибавяме оцета.

Добавяме солта, захарта и аспирина и оставяме на слаб огън, като разбъркваме, докато се стопи захарта.

Получената марината изсипваме обратно в бурканите, така че да покрие заленчуците до гърлото на буркана, при необходимост добавяме още вода и затваряме плътно.

В следващите 7 дни обръщаме бурканите.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар