Скумрия на фурна с марината и подправки

30/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 920
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 4 броя
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 100 мл бяло
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • магданоз - 1/2 връзка скълцан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете скумрията, като цепнете през корема. По желание може да я филетирате, но може и да я оставите цяла.

Натрийте рибите от вътре и вън със сол и черен пипер. Подредете рибите в намазнена тава.

Разбъркайте с тел в купа зехтина, оцета, лимонови сок, виното с накълцания лук и пресования чесън.

Добавете към маринатата накълцания магданоз, сол, черен пипер на вкус и дафиновите листа.

Залейте маринатата върху скумрията и разтърсете леко тавичката, за да проникне сосът равномерно. Оставете да се маринова за 1 час на хладно.

След това пъхнете тавата в умерено загряна фурна - на около 180 градуса и изпечете до готовност.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар