Славянски гювеч с телешко

17/02/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Едно вкусно ястие от традиционната Българска кухня, което е издържало проверката на времето "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в тенджерата под налягане месото за около 90 минути, като към него добавяме нарязаният на ивици и запечен на котлона морков и нарязана на шайби и запечена 1 глава лук.

Вадим месото и прецеждаме бульона.

Сгорещяваме олиото и в него запържваме наситнения лук и моркови, нарязаните на дребно чушки и задушаваме за кратко.

Прибавяме почистения и измит ориз и разбъркваме, докато стане стъклен.

Слагане доматите и маслините, овкусяваме със сол и черен и червен пипер и прехвърляме в подходяща тава.

Доливаме 800 мл от прецедения бульон и поставяме месото.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути или докато оризът поеме течността.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар