Сотирани пилешки сърца

30/03/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 331
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки сърца
  • соев сос - 100мл
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1ч.л.
  • риган - сух, на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лимони - сока на 1/2 лимон
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, балсамовия оцет, меда, ригана, малко сол и черен пипер и накиснете предварително почистените пилешки сърца за 2 часа.

Загрейте олио в тиган и сотирайте отцедените от маринатата сърца. Щом се позапържат, долейте маринатата, сложете капак и задушавайте за 20-30 минути, като разбърквате на няколко пъти.

Щом течността изври и сърчицата останат само на мазнина, добавете червения пипер и разбъркайте за 30 секунди.

Прехвърлете сотираните пилешки сърца в чиния и полейте с лимонови сок. Поднесете с резен лимон и стрък магданоз. По желание може да поръсите и с накълцан пресен лук.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар