Супа от коприва на Бай Данчо

30/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Вкусна, лесна и най-вече здравословна"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо124 260
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се попарва във вода за 10 минути. Изцежда се, оставя се да се охлади и се накълцва ситно.

Пресният лук и морковите също се нарязват ситно и се задушават в сгорещените масло и олио.

След 5-10 минути се заливат с около 3 л вряла вода и като кипне, се добавят копривата и изчистения и измит ориз.

Варенето продължава още 15-20 минути. Сваля се след това от огъня.

Киселото мляко, жълтъците на яйцата и брашното се разбиват и към тях бавно се долива бульона от супата.

Оставя се да кипне и се разбърква непрекъснато. Прибавя се към супата и се поръсва с нарязания ситно магданоз.

Рецептата е взета от книгата "Аз, готвачът на Живков"подобни рецепти тук
5 13
4 8
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Hristo Tomov
Hristo Tomov
10.04.2016 15:35
...за подправка на тази вкусна супа,според мене,джоджен!
7
0
Hristo Tomov
Hristo Tomov
10.04.2016 15:33
Брашното можете да замените с един средно голям картоф,нарязан на ситно и поставен в супата 10-15 минути преди края!
3
0
Ценител
Ценител
09.03.2016 16:19
Супата е уникално вкусна.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв