Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патешко филе на тиган

Патешко филе на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Патешко филе на тиган1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С подходящата гарнитура това ястие може да се превърне в истинско гурме предложение"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 4 филета
  • за маринатата
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют, едросмлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 4 едри скилидки пресован
  • магданоз - 2 с.л. ситнонакълцан, може и малко копър, розмарин - малко пресен
  • лимони - 100 мл прясно изцеден сок
  • грейпфрут - 80 - 100 мл прясно изцеден сок
  • зехтин - към 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките филета леко начукайте под найлонов плик, с дебелина около 0, 7 см. Поръсете ги с малко сол и черен пипер.

Отделно смесете всички продукти за маринатата с 50 мл от зехтина и ги разбийте добре. Полейте патешкото с тази марината и оставете да киснат 1 час в нея, като ги обръщате на няколко пъти или раздрусвате съда.

Загрейте останалия зехтин (може и олио) в тиган с незалепващо покритие. Сложете патешкото, предварително леко отцедено. Щом се запържи от едната страна, обръщайте от другата внимателно.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: