Патешко филе на тиган

30/03/2012
от фифиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 339
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 4 филета
  • за маринатата
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют, едросмлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 4 едри скилидки пресован
  • магданоз - 2 с.л. ситнонакълцан, може и малко копър, розмарин - малко пресен
  • лимони - 100 мл прясно изцеден сок
  • грейпфрут - 80 - 100 мл прясно изцеден сок
  • зехтин - към 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките филета леко начукайте под найлонов плик, с дебелина около 0, 7 см. Поръсете ги с малко сол и черен пипер.

Отделно смесете всички продукти за маринатата с 50 мл от зехтина и ги разбийте добре. Полейте патешкото с тази марината и оставете да киснат 1 час в нея, като ги обръщате на няколко пъти или раздрусвате съда.

Загрейте останалия зехтин (може и олио) в тиган с незалепващо покритие. Сложете патешкото, предварително леко отцедено. Щом се запържи от едната страна, обръщайте от другата внимателно.

подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар