Задушено свинско

06/02/2013
Диди
отДидиНовак
"Трябва само да решите свинското с какво ще го поднесете - с ориз или с картофено пюре "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 741
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се месо от предната част на прасето, измива се, подсушава се и се нарязва. Задушава се 80 мл. вода при затворен капак, за да се извлече мазнината от тъканите.

След известно време се долива още малко вода и се оставя да къкри, докато месото е напълно готово.

След това към него се добавя отделно накълцания и запържен лук или праз. След няколко минути се овкусява с подправки и по желание се сгъстява с размито брашно.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар