Великденски сладък хляб

28/03/2012
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 464
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото като към пресятото брашно добавите разтворената в малко топла вода и захарта мая. Разбърквайте постепенно и добавете яйцата, солта, рома, стафидите, нарязаните захаросани плодове и канелата.

Омесете добре тестото и го оставете да втасва на топло за около 6 часа. Прехвърлете тестото в намазнена продълговата форма.

По желание го намажете с малко разбит в вода жълтък отгоре. Сложете Великденския сладък хляб да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар