Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Филе Миньон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Филе Миньон1 / 2
27/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изненадайте близките си с най-вкусното Филе Миньон, което са опитвали - вашето"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 броя средно големи пържоли, тънко филе на младо животно
  • масло - към 80 г
  • гъби - 500 г печурки
  • хляб - 4 филии бял
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе на пържоли се намазва с разтопено масло и се оставя да престои за поне 30 минути.

Гъбите се почистват, ако са много големи се нарязват и се слагат да се посварят в подсолена вода.

Отделно в 3 с.л. масло запържете 2 равни с.л. брашно в три лъжици масло. Започнете да доливате от гъбения бульон по малко при непрекъснато бъркане и разредете до умерено гъст сос. Към соса добавете сварените и отцедени гъби и го овкусете със сол и черен пипер.

Оставете соса да къкри за около 5 минути и свалете от котлона.

Разбийте яйцето с млякото. В тиган загрейте малко олио, потапяйте филиите в млечно яйчната смес и изпържете хляба.

В същия тиган сложете да се изпържат и посолените и поръсени с черен пипер телешки пържоли.

В голяма чиния се слагат изпържените филии, върху всяка по една пържола и отгоре се залива със соса. Филе Миньон се поднася топло.

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мисля че това е стек Антоанета. Филе миньон се прави с бон филе. Така беше в Балкантурист
29.11.2023 18:17
Ивелина Асенова
Ивелина Асенова
Това филе "Миньон" е превъзходно на вкус! Аз правя със свински пържоли, а филиите ги запържвам , като ги потапям само в олио и става много вкусно! Добър апетит!!!
25.05.2013 16:57