Торта Рафаело с бисквити

26/03/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Един от най-вкусните начини на кажете на някого Обичам те, е да приготвите на любимия си човек торта Рафаело "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо51 683
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 - 3 пакета, големи, тип "Закуска"
  • кокосово мляко - за потапяне бисквитите
  • есенция - 1 ампула ромова
  • за крема
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • масло - 125 г меко краве
  • шоколад - 300 г бял
  • кокос - 5 с.л. пълни стърготини
  • захар - пудра, на вкус

Начин на приготвяне

За крема разбийте първо течната сметана на сняг. В съд на водна баня на котлона разтопете маслото заедно с натрошения бял шоколад и бъркайте, докато се хомогенизира.

След като изстине, добавете сметаната постепенно към шоколада и объркайте с кокосовите стърготини. При желание добавете пудра захар на вкус.

В подходяща тавичка намажете дъното и стените с малко от крема. Всяка бисквита потапяйте в смес от прясното мляко и ромовата есенция. Подреждайте ред бисквити, крем и редувайте до изчерпване на количествата.

Отгоре покрийте тортата с крем и поръсете с кокосови стърготини. Направете украса от бонбони Рафаело и плодове или друг вид аранжировка по ваше усмотрение. Оставете в хладилника за 1 нощ преди да поднесете.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 5
3 3
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Галя
Галя
01.11.2013 18:21
Наистина тортата е невероятна! Отлична рецепта, приготвя се сравнително лесно,а резултата е чуден! Веднага ми стана любима, и на мен и на семейството!
1
0
Илияна
Илияна
18.01.2013 12:42
Тортата е чудесна! Не можах да намеря бял шоколад, а само Страчитела, който след разтапяне имаше цвят на обикновен шоколад. Въпреки, че крема стана кафяв, беше изключително вкусна- всеки, който опитваше хапка от парчето си реагираше с Мммм.... Обичаме кокос и тортата ни се стори много вкусна, а факта, че е и бисквитена, означава, че се прави лесно и бързо. Като престои една нощ, млякото е поело и е сочна (аз потапях в прясно мляко и пропуснах рома, за да могат и децата да опитат;също така сложих 500мл. сметана за повече крем :). Препоръчвам я горещо!!! :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв