Домашни наполеонки с кори

26/03/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 234
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки лист бутер тесто се слага да се пече самостоятелно в предварително загряна умерена фурна за около 20 минути, докато хубаво се надигне. Така изпечените два листа се охлаждат и всеки се разделя на 2 част с помощта на нож, за да се получат общо 4 кори.

За крема разбийте яйцата с 1 ч.ч. прясно мляко и брашното. Останалото мляко сложете със захарта да кипне и добавете яйчната смес при непрекъснато бъркане. Бъркайте крема, докато се сгъсти добре, снемете от котлона, добавете ванилията, лимоновата кора и объркайте с маслото.

В подходяща тава сипете на дъното малко от крема, сложете кора и редувайте с крем корите, като накрая завършите с крем. Поръсете отгоре с остатъците от корите и сложете за 1 нощ в хладилника преди да поднесете на правоъгълни парчета.подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Hristov
Hristov
07.06.2013 22:54
1 ч.ч. брашно беше супер много получи се много тестен крем. Предлагам по малко брашно и крема беше много остана ми излишен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв