Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с розмарин на грил

Пилешки бутчета с розмарин на грил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пилешки бутчета с розмарин на грил1 / 2
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Най-вкусните бутчета на света - ще ги познаете по неустоимия аромат на розмарин, а за картофите направо да не отваряме дума"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. големи
  • майонеза - 6 с.л.
  • чесън - 2 по - големи скилидки
  • картофи - 500 г (по възможност пресни)
  • розмарин - 8 стръка
  • черен пипер
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила. Измийте розмарина, подсушете го и сложете по един стрък под кожата на всяко бутче. Сварете картофите. Междувременно наредете бутчетата на грила (с кожата надолу). Намажете ги със зехтин, поръсете с черен пипер и соли печете около 10 минути.

Обърнете месото, намажете и другата страна със зехтин, пипер и сол и печете още 10-тина минути. Докато печете бутчетата, сипете останалия зехтин в тенджерка.

Счукайте чесъна и го запържете. Изключете котлона. Разбийте майонезата с 2 с.л. гореща вода, похлупете и дръжте на топло. Отцедете картофите и ги намачкайте.

Разпредете бутчетата и картофките в 4 чинии. Залейте с майонезата, поръсете с още малко пипер и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: