Пилешки бутчета с розмарин на грил

16/02/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Най-вкусните бутчета на света - ще ги познаете по неустоимия аромат на розмарин, а за картофите направо да не отваряме дума "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила. Измийте розмарина, подсушете го и сложете по един стрък под кожата на всяко бутче. Сварете картофите. Междувременно наредете бутчетата на грила (с кожата надолу). Намажете ги със зехтин, поръсете с черен пипер и соли печете около 10 минути.

Обърнете месото, намажете и другата страна със зехтин, пипер и сол и печете още 10-тина минути. Докато печете бутчетата, сипете останалия зехтин в тенджерка.

Счукайте чесъна и го запържете. Изключете котлона. Разбийте майонезата с 2 с.л. гореща вода, похлупете и дръжте на топло. Отцедете картофите и ги намачкайте.

Разпредете бутчетата и картофките в 4 чинии. Залейте с майонезата, поръсете с още малко пипер и поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар