Телешки дроб с балсамов оцет

11/02/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Настроени сме романтично, затова и предложението ни ще е по-специално и много ароматно, а вие непременно се възползвайте от него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Обелете лука и го нарежете на тънки шайбички. Загрейте половината зехтин и запържете лука за около минута, като го разбърквате.

Сложете капак и задушавайте още 5-6 минути, след което го прехвърлете в чиния и дръжте на топло. Междувременно нарежете салвия, като трябва да съберете 1 с.л.

Овкусете телешкия дроб с черен пипер. Добавете останалия зехтин в тигана и запържете дроба (по 1-2 минути от всяка страна). Извадете и също дръжте на топло.

За приготвянето на соса трябва да сложите да кипнат балсамикото с 3 с.л. вода, като от време на време разбърквате и стържете парченцата от дроба, залепнали по стените на тигана.

Намалете котлона, добавете сметаната и горчицата. Върнете лука и дроба в тигана, гответе 1-2 минути, поръсете със салвия и поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар