Маринован сафрид

24/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 887
  • Преглеждания за месеца1135
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сафрид - пресен
  • морска сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • копър - няколко стръкчета
  • чесън - 1 глава, голяма
  • дафинов лист - по желание, 1 на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете пресния сафрид от глави, перки, вътрешности и твърди кости. В съд го наредете обилно с морска сол и оставете да престои 12 часа.

След това го изплакнете и го накиснете за 6 часа в оцет. Така престоялият сафрид подреждайте в буркани, като слагате зърна черен пипер и бахар, стръкче копър, скилидки чесън и дафинов лист по желание.

Загрейте олио, докато "светне" и сипете в бурканите. Затворете бурканите с маринова сафрид и съхранявайте на хладно. Няма точни мерки, защото зависи от количеството риба, което искате да мариновате.подобни рецепти тук
5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Ани
Ани
16.10.2014 20:21
Правя по тази рецепта чернокоп и сафрид,вече 2 години. Супер е!
0
0
ирина
ирина
23.11.2012 13:41
Вече не правя сафрид.Правя чернокоп.Изчиства се идеално рибата и се измива така,че да не остава кръв от вътрешната част на гръбнака.Главите се хвърлат.Слага се рибата в удобен съд и се залива със саламура,която се прави така:На 1кофичка от кисало мляко вода- 4 лъжици с връх готварска сол,бърка се до стопяване и така кофичка по кофичка докато се покрие рибата.Затиска се с нещо да не изплува.Стои в саламурата 48часа после се слага в оцет 10-12часа.Оцежда се добре.Загрява се олио,почти до завиране,угасява се олиото с хапка хляб,изчаква се да изстине добре.Всяка рибка се потапя в олиото и се нарежда в съда,като отгоре рибата трябва да е покрита с 1-2 см илио.Държи се на хладно или в хладилника.Защото във Варна няма хладно я държа в хладилника.
1
1
Дидо
Дидо
13.11.2012 17:04
И аз така го приготвям, но прибавям и половин глава лук. Резултатът е невероятен. А по отношение, колко да престои в сол и колко в оцет, най-вече зависи от едрината на сафрида:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв