Манджа Чоризо

23/03/2012
от фифиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 459
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • колбас - към 400 - 500 г Чоризо
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 - 3 печени и белени пиперки
  • домати - 3 броя
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • целина - 1/2 глава
  • зехтин - 100 мл или олио
  • чубрица - 1 ч.л.
  • девесил - на вкус
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер - млян
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете Чоризото на парчета. Загрейте мазнината в тенджерка и запържете накълцания лук и моркови на малки парченца.

Добавете също ситно нарязаната глава целина. Щом зеленчуците леко омекнат добавете настърганите домати, нарязаните печени чушки и доматеното пюре.

Разбъркайте и прибавете парчетата Чоризо. Похлупете ястието и оставете да се задушава за 15 минути. Махнете капака и добавете всички подправки на вкус.

Оставете манджата да се готви, докато доматения сос се редуцира леко. Снемете от котлона и поднесете с прясно скълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар