Торта с банани и течен шоколад

22/03/2012
Боги
отБогиНовак
"Под пухкавата шоколадова покривка се крие неустоим бананов вкус Остава само да я разрежете..."
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо53 620
  • Преглеждания за месеца1045
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 3 броя готови за торта
  • шоколад - 1 буркан течен
  • сметана - 400 мл течна
  • банани - 3 броя
  • ванилия - няколко капки
  • сок - от компот, за напояване на блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте течната сладкарска сметана до пухкав крем и след това я разбийте с течния шоколад, който е престоял на стайна температура продължително.

Върху подходящ поднос сложете първия блат. Напоете го съвсем леко със сок от компот с малко ванилия, защото готовите блатове са крехки и ако прекалите със сока, рискувате тортата да се разпадне.

Намажете блата с шоколадово-сметановия крем, подредете банани и така, докато наредите блатовете. Намажете тортата обилно с крема отгоре и направете украса по желание.

подобни рецепти тук
5 24
4 6
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

маца 1219
маца 1219
25.02.2014 11:13
Харесва ми,благодаря!
1
2
Ани
Ани
20.02.2014 18:00
А също ако сложите вместо течна заквасена сметана, тортата е доста по лека за хапване.
3
0
Ани
Ани
20.02.2014 17:57
Шоколада е 400 г.може да се сиропира и с кафе втора цедка, също става вкусна
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв