Заек в гювеч

21/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Знаете ли как да си приготвите вкусен и сочен заек наситен на аромати? Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54 680
  • Преглеждания за месеца1324
  • Преглеждания за седмицата408
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте и порционирайте заека. Сложете го направо в голям гювеч и го залейте с 1 ч.ч. вода и поръсете с част от подправките. Оставете да престои за 1 час така.

След това добавете почистените и нарязани по-едро лук, цели скилидки чесън, моркови, гъби и картофи. Отново прибавете подправки, разпределете дафиновите листа.

Разбъркайте доматеното пюре с другата чаша вино и залейте в гювеча. Сложете капака и пъхнете да се пече за около 2 часа в умерена фурна.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 6
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

емилия
емилия
06.03.2015 13:13
Да рецептата е грешна първо не се слага бахар а само черен пипер и дафинов лист гъби също не се слагат слага се чесън да една глава вино червено не бяло сланина нарязана на ситно тя си пуска мазнина и се залива с вода да покрие продуктите капака на каленото тенжере се залепва със тесто и се оставя само два пръста отвор (запечатва се) и ако не сте си на село да сложите тенжерата на печката с дърва сложете го на котлона на три след три часа е готов
1
1
Венета
Венета
08.12.2014 23:34
В продуктите не е написано, че има чесан! Нямат съответствие продуктите с начина на приготвяне!
2
0
Милчева
Милчева
25.05.2014 20:25
А мазнина няма ли?
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв