Пърленки с кашкавал на фурна

21/03/2012
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 191
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3,9 5

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кашкавал - около 200 г настърган
  • мазнина
  • шарена сол - по желание, за поръсване

Начин на приготвяне

Разтворете в купа маята във водата и добавете захарта. Изчакайте да се активизира и прибавете солта, брашното и зехтина.Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато всичко се хомогенизира.

Покрийте купата с капак и оставете на топло за 20 минути, след което разбъркайте и отново оставете да втаса покрито на топло към 40 минути. Сместа трябва да утрой обема си.

Фурната загрейте на 250 градуса и сложете вътре тавата да се нагорещи. Извадете я намажете я с мазнина и сипете част от тестото. Помогнете си с мокри ръце, за да разстелите тънка питка.

Сложете я да се изпече до лек загар, бързо поръсете с малко настърган кашкавал и върнете да се доопече. Изпечените пърленки може да поръсите с шарена сол или др. подправки на вкус.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар