Кошнички с орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Кошнички с орехи1 / 2
20/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40 бр.
"Ние не бихме се поколебали да почерпим всички с вкусни кошнички с орехи, а вие"

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче разтопено
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • За пълнежа
  • белтъка - 3 - 4
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • лимони - настъргана кора от 1 ломон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маслото, пудрата захар и киселото мляко, след което добавете брашното. Сипете ванилията и замесете твърдо тесто, което трябва да разделите на 40 топчета.

Всяко се поставя в малки кошничка и се оформя по стените чрез притискане. За пълнежа разбийте добре белтъците на твърд сняг с щипка сол и добавете захарта. Накрая объркайте с орехите и лимоновата кора.

Напълнете кошничките с пълнежа и сложете да се пекат до зачервяване. По желание ги поднесете, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

3.9
55
47
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

шани
шани
Моля, не слагайте девесил, г-н Мечен навярно е искал да коментира някоя рецепта с агнешко :)))
06.04.2012 09:27
1
Ема
Ема
Какъв дивисил? Моля автора да добави това, ако наистина има дивисил, препоръчах рецептата на съседки и не искам да се излагам.
06.04.2012 06:13
2
Мечен
Мечен
Ами, дивисила???
05.04.2012 21:57
Ема
Ема
Е, човек пък да не каже нещо...
05.04.2012 13:43
шани
шани
ей, какви остроумни хора и веселяци има...
02.04.2012 17:44
Ема
Ема
Е, то така може и в голяма тава и едно да излезе :)
02.04.2012 16:03
шани
шани
зависи от формите, в които ги правите - ако са много малки се получават доста - не помня колко ми излязоха на мен, може би към 30. 2 пъти съм правила тази рецепта - веднъж с по-големи кошнички за кексчета и пак излязоха доволно количество
20.03.2012 18:07
Б.С.
Б.С.
Тези сладки са прекрасни и много вкусни само ако може да кажете горе-долу какво е количеството на сладките които се получават с тази рецепта
20.03.2012 14:41