Заек със зеленчуци на фурна

20/03/2012
от Бай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 004
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека, порционирайте го и го накиснете с виното за няколко часа. След това го подсушете и го запържете равномерно в сгорещено олио или зехтин.

Всички зеленчуци почистете и нарежете по-едро, но не прекалено. Скилидките чесън и малките лукчета оставете цели.

Смесете в голяма купа брашното, червения, черния пипер и солта, поставете запърженото заешко, похлупете и раздрусайте, за да се овкуси равномерно.

Подредете заешкото в леко намазнен глинен съд или тава. Отгоре сложете нарязаните зеленчуци и добавете подправките.

Във виното от маринатата разтворете горчицата, доматеното пюре и долейте 1 ч.ч. топла вода. Излейте течността в тавата и похлупете.

Ако няма капак, увийте с фолио и сложете да се пече на около 200-220 градуса за 2 часа.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

кики
кики
20.04.2013 13:56
НИЩО НЕ КАЗВАТЕ ЗА ГЪБИТЕ, КОИТО ОЧЕВИДНО СА ЧАСТ ОТ ПРОДУКТИТЕ В РЕЦЕПТАТА
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв