Млечен трюфел със сусам

20/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886535
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 971
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кондензирано мляко - 1 кутийка
  • масло - 250 г
  • бял шоколад - 200 г
  • кокос - 150 г кокосови стърготини за сместа
  • ядки - лешници, натрошени фино
  • сусам - за овалване
  • вафлени кори - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с малка част от кондензираното мляко на водна баня. Отделно разбийте маслото на пухкав крем и при непрекъснато бъркане добавете останалото мляко и шоколада, вече леко охладен.

Добавете и разбъркайте добре с кокосовите стърготини и смлени вафлени кори, така че да се получи смес, която може да оформяте на топчета.

Готовите бонбони оваляйте веднага в смес от сусам и натрошени или смлени ядки. По желание добавете част от ядките в сместа за бонбоните.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар