Турски сладки

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Турски сладки1 / 2
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
25-30 бр.
"Турските сладкиши са сред любимите ни! Опитайте и ще разберете защо сме луди по тях"

Необходими Продукти

  • грис - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. краве
  • ванилия - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • орехи
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцето, пудрата захар и маслото и постепенно добавете гриса, брашното, ванилията и бакпулвера.

Оформете от сместа топчета и ги подредете в намазнена тава. Намажете ги с разбит жълтък и по желание сложете по 1 орех отгоре.

Сложете да се изпекат в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 45 минути.

През това време пригответе захарния сироп, като кипнете за 10 минути в съд на котлона водата, захарта. Щом свалите от огъня, добавете лимоновия сок. Оставете да се охлади добре и с него залейте изпечените още топли сладки.

По желание ги поднесете с натрошени орехи.

Рейтинг

4.2
57
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мара
Мара
А едно яйце и половин чаша масло достатъчни ли са да поемат 2ч брашно за да стане тесто?
01.04.2015 15:55
Ирена
Ирена
Катя, когато авторите на рецептите не предложат своя снимка или снимките, които изпращат са с твърде лошо качество, нашия екип избира подходяща художествена илюстрация от нашата база данни. Художествените фотографии са с информативен характер и може да не отговарян напълно на готовия продукт.
26.08.2013 10:44
1
Катя
Катя
Снимката на коя рецепта отговаря? Преди няколко дни публикувахте друга рецепта - Меломакарона със същата снимка. Изобщо ясно ли е какво се получава и от двете рецепти или просто преписвате от някъде?
24.08.2013 01:55
tedi
tedi
тази захар не е ли много -3 ч.ч
12.06.2013 22:04