Турски сладки

19/03/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Турските сладкиши са сред любимите ни! Опитайте и ще разберете защо сме луди по тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 827
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцето, пудрата захар и маслото и постепенно добавете гриса, брашното, ванилията и бакпулвера.

Оформете от сместа топчета и ги подредете в намазнена тава. Намажете ги с разбит жълтък и по желание сложете по 1 орех отгоре.

Сложете да се изпекат в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 45 минути.

През това време пригответе захарния сироп, като кипнете за 10 минути в съд на котлона водата, захарта. Щом свалите от огъня, добавете лимоновия сок. Оставете да се охлади добре и с него залейте изпечените още топли сладки.

По желание ги поднесете с натрошени орехи.подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мара
Мара
01.04.2015 15:55
А едно яйце и половин чаша масло достатъчни ли са да поемат 2ч брашно за да стане тесто?
0
0
Ирена
Ирена
26.08.2013 10:44
Катя, когато авторите на рецептите не предложат своя снимка или снимките, които изпращат са с твърде лошо качество, нашия екип избира подходяща художествена илюстрация от нашата база данни. Художествените фотографии са с информативен характер и може да не отговарян напълно на готовия продукт.
0
1
Катя
Катя
24.08.2013 01:55
Снимката на коя рецепта отговаря? Преди няколко дни публикувахте друга рецепта - Меломакарона със същата снимка. Изобщо ясно ли е какво се получава и от двете рецепти или просто преписвате от някъде?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв