Захарно тесто

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
Захарно тесто1 / 2
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Кулинари, готови ли сте за следващото ниво в сладкарството - висш пилотаж със захарно тесто?"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • масло - 70 г
  • брашно - 150 г
  • пудра захар - 500 г + още при нужна
  • боя - капки безвредна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.

Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.

След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.

Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.

Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.

Рейтинг

4.3
524
419
310
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikoela Atanasova
Nikoela Atanasova
Тази рецепта не струва не я повтаряйте. НЕ Я ПРАВЕТЕ. Не ми се получи. Повтарям не е пробвайте. Недейте пробвах 2 пъти не се получава
20.04.2019 20:38
1
Мери
Мери
После пече ли се? Аз го опекох и стана твърдо и странно?
10.02.2016 18:59
2
3
2
Покажи всички подкоментари
теодора
теодора
аз също ще го направя
19.08.2014 14:22
2
1
Готвач2
Готвач2
Получава ли се....????
04.07.2014 15:31
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Сиси
Сиси
не се работи никак лесно с това тесто...трябва да знаете как се работи с него
13.02.2014 16:34
15
1
Покажи всички подкоментари
tangra12
tangra12
супер
07.12.2013 13:02
3
1
Тамара Миронова
Тамара Миронова
Изглежда много лесно за приготвяне.
23.11.2013 10:38
2
2