Захарно тесто

19/03/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Кулинари, готови ли сте за следващото ниво в сладкарството - висш пилотаж със захарно тесто?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо62 641
  • Преглеждания за месеца961
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл
  • масло - 70 г
  • брашно - 150 г
  • пудра захар - 500 г + още при нужна
  • боя - капки безвредна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.

Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.

След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.

Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.

Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.подобни рецепти тук
5 22
4 18
3 10
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Мери
Мери
10.02.2016 18:59
После пече ли се? Аз го опекох и стана твърдо и странно?
2
1
Мая
Мая
18.02.2016 01:56
Не се пече, това е нещо като фондан според мен. Просто се оставя да изсъхне.
2
0
теодора
теодора
19.08.2014 14:22
аз също ще го направя
2
1
Готвач2
Готвач2
04.07.2014 15:31
Получава ли се....????
1
1
Свинка
Свинка
21.12.2015 19:55
Нееее ма ти си мнооу простъ мъ
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв