Захарно тесто
19/03/2012

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886313
"Кулинари, готови ли сте за следващото ниво в сладкарството - висш пилотаж със захарно тесто?"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- вода - 150 мл
- масло - 70 г
- брашно - 150 г
- пудра захар - 500 г + още при нужна
- боя - капки безвредна, по желание
Начин на приготвяне
Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.
Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.
След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.
Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.подобни рецепти тук
Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.
След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.
Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (6)

После пече ли се? Аз го опекох и стана твърдо и странно?
2
2

Не се пече, това е нещо като фондан според мен. Просто се оставя да изсъхне.
2
0

аз също ще го направя
2
1

Получава ли се....????
1
1

Нееее ма ти си мнооу простъ мъ
1
6