Меденки с джинджифил

01/02/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ако искате да опитате от тези меденки, преди децата да си изяли до последната, пригответе двойно количество "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 300 г
  • масло – 150 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 1 бр.
  • мед – 3 с.л.
  • сода – ½ ч.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • джинджифил – 1 ч.л.
  • карамфил – ½ ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналото до стайна температура масло със захарта до побеляване.

Добавяме яйцето и меда и разбиваме за 5 минути.

Отделно смесваме сухите съставки и постепенно ги прибавяме към маслената смес.

Правим тесто, което разделяме на топки. Увиваме ги във фолио оставяме в хладилника за около час. Така увито тестото може да преседи няколко дена.

От тестените топки режем формички, нареждаме ги върху хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-12 минути, докато покафенеят леко. Оставяме за 5 минути и украсяваме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар