Джинджифилови бисквити с канела

01/02/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Колкото формички имаме, толкова бисквитки ще направим - вкусни и красиви "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 1 бр.
  • сода – 1 ч.л.
  • масло – 100 г
  • джинджифил – 1 ч.л. настърган
  • канела – 1 ч.л.
  • карамфил – ½ ч.л.
  • шоколад - за глазура
  • захарни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и настъргваме на ситно корена джинджифил.

Смесваме брашното със содата и подправките. В купа разбиваме омекналото масло със захарта до побеляване, прибавяме яйцето и сухата смес.

Замесваме тесто и го разточваме върху набрашнена повърхност. С формички изрязваме фигурки, които печем на 180 градуса за 10-15 минути.

Когато изстинат, ги потопяваме в разтопен бял шоколад и украсяваме по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар