Фаршировани кюфтета

19/03/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 228
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето и подправките. Оформете кръгли, по-големи кюфтета. Подреждайте ги в намазнена тава и сложете да се изпекат в умерена фурна.

Готовите кюфтета разполовете и всяка половина леко издълбайте, за да се получи гнездо. Вътрешността смелете в блендер или наситнете с нож.

Загрейте няколко с.л. мазнина в тиган и сложете да се запържат много ситно накълцаните праз и гъби. Добавете надробената вътрешност от кюфтетата и топеното сирене.

Разбъркайте, овкусете с подправки и щом сиренето леко се поразтопи, махнете плънката и оставете да се охлади. След това я разбъркайте с натрошеното яйце, майонезата и сметаната.

От тази плънка слагайте по лъжица във всяко кюфте, подреждайте ги в поднос и поднесете като предястие.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар