Сувлаки шишчета по гръцки

18/03/2012
Барфи
отБарфиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 939
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - гърди, но може и свинско и агнешко
  • за маринатата
  • сол
  • черен пипер
  • риган - пресен
  • горчица - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки смачка
  • за гарниране
  • чушки - 1 - 2 пиперки
  • лук - 1 глава
  • гъби - 2 - 3 големи
  • зехтин
  • лимони
  • хляб - гръцка питка
  • домати - за гарниране
  • сос цацики - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените пилешки гърди на еднакви парчета и ги овкусете със сол, черен пипер и риган. Намажете ги с горчицата, пресования чесън и полейте с малко лимонов сок. Объркате и оставете за 1 час в хладилник.

Гъбите, чушките и лука почистете и нарежете като за шишчета. Започнете да редувате месо, гъбка, парче лук и чушка и така нанижете шишчетата.

Загрейте зехтин в тиган и запържете шишчетата равномерно, като ги обръщате от всички страни. След тях запечете и питките в тигана.

Поднесете сувлаки върху питата и гарнирайте с нарязани домати и със сос цацики (tzatziki) (микс от краставица, кисело млȧко и чесън).
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

соня
соня
02.12.2013 22:20
па да ви кажа аз,че това е сувлаки,ама друг път.....нещо сте се объркали
2
0
asa
asa
03.12.2013 20:16
това направо е шишче
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв